

- Извинявай, да не би да ти е студено?
Той:
- Не, толкова си е...

- Мамо, мамо, виж, едно куче лети!
Майката с лека усмивка казва:
- Яж, сине, яж, тревата е трепач...

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]
Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]
Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!
Въпреки че е просто ястие, правилното му приготвяне изисква известна доза чувствителност
Нарязвам краставицата възможно най-тънко и заливам с вълшебното сосче
Отделете няколко минути за приготвянето на тази засищаща и топла храна, която съчетава препечен хляб, разтопен кашкавал и яйца в едно
Подходяща е като гарнитура към много ястия, а можете просто да я намажете на филийка препечен хляб
Не пестим от материал, за да се получи вкусна и пухкава
С добавка на ароматни подправки и пресни билки, това угощение носи топлина и уют на всяка трапеза
Празникът, който е познат и като Лазарова събота, Лазарица, Лазар, е подвижен и винаги се пада в събота точно осем дни преди Великден
Готов е за няколко минути – толкова вкусен и апетитен – топъл хляб с лук и кашкавал
Хлябът в Гърция е и част от т.нар. „Домакинска кошница“, която представлява списък с категории продукти, който се изготвя от гръцкото Министерство на развитието